La Jetoane

La Jetoane Iasi #3

A treia locatie am brandului La Jetoane deschisa in Iasi, in 2018, a fost un proiect dificil in toate etapele de implementare, dar cu o premiza de business foarte buna intrucat pe o arie de ~2km nu mai exista nicio locatie de spalare in regim de self-service.

1. Identificarea locatiei

In vederea alegerii locatiei s-a tinut cont de urmatoarele criterii:

  • Zona cu acces facil pentru clienti(vizibilitate stradala si acces din strada principala).
  • Suprafata de teren corect dimensionata pentru numarul de boxe vizat in cadrul proiectului (1000 mp pentru 4 boxe) pentru eficientizarea fluxului de autovehicule si acomodarea unui numar semnificativ de clienti.
  • Acces catre punctele de bransare a utilitatilor (apa curenta, canalizare, curent 380V).

2. Implementarea proiectului

faza de amenajare platforma betonata rampe spalare

Acest proiect a demarat destul de greu intrucat toata suprafata vizata era acoperita de o placa betonata ce nu putea fi exploatata in cadrul noi locatii de spalare.

Acesta placa initiala a fost inlaturata in proportie mare pentru a facilitata amenajarea platformei specializate si a bransamentelor.

Proiectul a prevazut 4 rampe de spalare astfel au fost excavate conform proiectului zonele ce urmau a deveni rigolele de decantare a mizeriei provenite din procesul de spalare.

Conform proiectului aceste rigole au o capacitate de 4.4 mc. Procesul de excavare a continuat cu zona in care urma a se monta traseul instalatiei de canalizare din rigole pana in separatorul de hidrocarburi si mai departe spre punctul de deversare a apelor uzate.

Bransamentele de apa curenta si curent 380V se realizeaza tot in cadrul acestei etape intrucat ingroparea lor la o adancime potrivita este necesara.

Cofrarea pentru platforma betonata destinata spalatoriei se face tinandu-se cont de dimensiunile rampelor de spalare si pantele prevazute in proiectul de executie.

Pentru a putea exploata eficient statia de spalare si pe parcursul perioadelor cu temperaturi negative s-a optat pentru instalarea unui sistem de degivrare electrica. O astfel de solutie necesita turnarea betonului pentru rampele de spalare in 2 etape.

Suprafata betonata finala a rampelor de spalare necesita o atentie sporita pentru a putea rezista actiunilor mecanice a autovehiculelor si actiunilor chimice a produselor ce se utilizeaza in cadrul procesului de spalare, astfel o tratare cu quartz prin procedeul de elicopterizare este necesara.

3. Amenajare suprafata adiacenta rampelor de spalare

Suprafata de teren ce deserveste statiei de spalare trebuie sa prezinte un aspect modern, amenajat prin betonare(exista si alte solutii constructive) pentru a nu produce discomfort clientilor ce aleg sa utilizeze serviciile statiei de spalare

4. Montajul structurii metalice a rampelor de spalare

Structura metalica propusa de sistemul La Jetoane este creata pentru a fi vizual distincta, usor de fabricat si de montat. Este o structura modulara, in mare parte realizate din profile HEA de dimensiuni mari.

Solutia de protejare a structurii metalice aleasa a fost zincarea chimica la cald. Peretii despartitori in rampele de spalare sunt din policarbonat celular incastrat intr-un profil metalic. Acesti pereti au rol de a proteja impotriva stropirii intre boxe si sunt colantati cu informatii despre procesul de spalare.

Pentru acest proiect s-a optat la o structura deschisa, chiar si pentru boxe de spalare ce urmau a acoperite, intrucat specificul zonei garanta un numar nimim de spalari pe timp de ploaie sau in zilele cu ninsoare.

5. Definitivarea locatiei

Pentru completarea serviciilor oferite de catre statia de spalare s-a amenajat o zona in care s-au montat 2 unitati de aspirare cu functii multiple. Amenajarea a constat in montajul pavelelor de trafic rutier.

Scopul acestor pavele este de permite dranarea eficienta a apei ce se scurge de pe autovehicule in perioada in care clientii utilizeaza instalatiile de aspirare

Montajul echipamentelor de spalare cu 5 programe, a sistemelor de iluminare ambientala si a rampelor de spalare, a instatiei de supraveghere a locatiei, s-au realizat de catre colaboratorii nostri desemnati, persoane autorizate pentru a efectua aceste lucrari in conditii de siguranta si calitate necesare exploatarii pe o perioada indelungata de timp